Generation Pep

 
GENERATION-PEP arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Därför tar man nu initiativ till en gemensam satsning för barn och ungdomars hälsa – GENERATION-PEP. Trivselprogrammet blir partner i satsningen, som är ett initiativ från Kronprinsessparets stiftelse.

- Med det här initiativet hoppas Kronprinsessan och jag att vi kan lyfta en av vår tids viktigaste frågor, nämligen barn- och ungdomars hälsa, säger Prins Daniel.

Vi rör på oss för lite och äter för dåligt. Det låter kanske inte så farligt, men i själva verket utgör den kombinationen i dag en av våra största hälsofaror. Sverige är ett av Europas mest stillasittande länder och andelen barn som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, en timme per dag, är liten. Svenska fyraåringar sitter stilla nästan hälften av sin vakna tid och endast var åttonde 13-åring rör på sig tillräckligt mycket varje dag. Endast 1 av 4 svenska barn äter det av WHO rekommenderade intaget på 400 gram frukt och grönt/dag, och svenska barns näringsintag utgörs till 22 procent av olika former av socker, vilket är mer än dubbelt så mycket som WHO rekommenderar. Våra levnadsvanor tar bokstavligen död på oss och det är dags att ta problemet på allvar.

Founding partners till GEN-PEP är Carl Bennet AB, CS Stiftelse för Nästa Generation, Familjen Erling Perssons Stiftelse, ICA, Kronprinsessparets Stiftelse, Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond och Telia.

Vi på Trivselprogrammet är stolta partners i den gemensamma satsningen GEN-PEP. Trivselprogrammets mål är att rasterna i skolan ska sprudla av aktivitet, lek och skratt, av glada, aktiva barn och ungdomar. Utöver ökad aktivitet och hälsomässiga effekter, ser vi att trivselaktiviteter på rasten, där alla är välkomna, gör att barn och ungdomar lättare kommer i kontakt med varandra. Vi vill i vårt samarbete med GEN-PEP ge ytterligare förutsättningar för elever att redan i tidig skolålder känna social trygghet och få ett aktivt hälsosamt liv som en naturlig del av sin vardag.

Läs mer om GENERATION-PEP på www.gen-pep.se Instagram: @gen.pep , Twitter: @gen_pep , Facebook: Gen-Pep , #genpep.

 


 
 
Trivselledare TL på Youtube
Följ oss på Facebook
Skriv ut.
Lägg till i Favoriter.
Tipsa en vän.
 
E-post: post@trivselledare.se
Utveckling och genomförande:
assist2net

Samarbetspartners:
 
© Copyright 2009-2018 Trivselsleder AS. Programmet som helhet skyddas av upphovsrätten. Dessa rättigheter tillhör programmet Trivselsleder AS. Programmet, inklusive alla material - muntligt och skriftligt - kan endast användas av medlemmsskolor.